Winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelhuis

Beschrijving

Handelspand in rijhuis van twee bouwlagen uit het interbellum. Ingeplant op de vroegere rooilijn in het achterste straatgedeelte. Brede winkelpui met uitgespaarde deurportiek (twee deuren). Bovenlicht met structuurglas en kleine roedeverdeling. Omlijstend parement van zwarte geglazuurde vierkante tegels met geel opschrift "coiffeur", typisch voor de bouwperiode.

Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  DuchĂȘne, Helena, Verbeeck, Mieke