erfgoedobject

Dorpswoning

bouwkundig element
ID
84182
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/84182
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Deels vrijstaand dorpshuisje achteraan grenzend aan het boerenhuis van nummer 266. Klein en ondiep dubbelhuisje van drie traveeën onder een rechts afgewolfd pannen zadeldak uit het eerste kwart van de 20ste eeuw (zie oude prentbriefkaarten). Charmante baksteenbouw met knipvoegen op een gecementeerde plint en verlevendigd door karakteristieke sierankers. Onder gootlijst sporen van oorspronkelijke rode kleurstelling. Getoogde vensters met fraai uitgewerkte rolluikkast in de voorgevel en in de rechter zijgevel, uitgevend op het erf van nummer 266. Centrale voordeur met beglaasd bovenlicht.


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Dorpswoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/84182 (Geraadpleegd op )