Het Zwart Lievenheerke

Beschrijving

Eind 17de en begin 18de eeuw bestond er in Wellen een lemen kapelletje ter ere van Sint-Brigida, gelegen op het grote Zonneveld, langs de voetweg naar Kortessem. Het bevond zich waarschijnlijk op de plek waar nu een Christus aan het kruis hangt, in de volksmond zogenaamd het zwart Lievenheerke.

• MICHIELS J., De heiligenverering te Wellen..., pagina 149.

Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Pauwels, Dirk, Schlusmans, Frieda