Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, bereikbaar via onverharde oprit, afgezet met jonge berken. Reeds op de kaart van Ferraris (1770-1778) is bebouwing te zien, op het Primitief Kadasterplan (circa 1830) bestaande uit een schuur en een woonhuis. In 1877 wordt volgens het kadaster het huidige woonhuis naast het bestaande opgetrokken, deze wordt in 1878 gedeeltelijk afgebroken en omgevormd tot washuis. Schuur en wagenkot uit de 19de eeuw. Witbeschilderde, verankerde baksteenbouw onder zadeldak met zwarte pannen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Markegem, 1877/1, 1878/1.
  • Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 223: Mutatiestaten, Markegem, 1858/69.