erfgoedobject

Vrijstaand burgerhuis uit het interbellum

bouwkundig element
ID
84453
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/84453

Juridische gevolgen

Beschrijving

Vrijstaande interbellumwoning gelegen in een ruime tuin. Volgens het kadaster opgetrokken circa 1937 door de gemeentesecretaris van Markegem. Van de straat gescheiden door een rode haagbeuk. Voorgevel in bruine baksteen, met benadrukte horizontale voeg, op plint in zwarte geglazuurde tegels en met bepleistering onder de goot. Onregelmatig grondplan met oplopende driezijdige erker in de linker- en topgevel in de rechtertravee. Zijgevel in donkerrode baksteen met zichtbare verankering. Het geheel onder zadeldaken in zwarte mechanische pannen. Benadrukte inkomtravee met oorspronkelijke deur gevat in omlijsting in zwarte geglazuurde tegels met afgeronde dagkanten en bovenlicht met glas-in-loodvenster in art deco-stijl. Het overige schrijnwerk is vernieuwd.

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Markegem, 1937/11.

Bron: VAN VLAENDEREN P. & VRANCKX M. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Dentergem, Deelgemeenten Markegem, Oeselgem en Wakken, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL32, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vrijstaand burgerhuis uit het interbellum [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/84453 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.