Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Vrijstaande woning, volgens kadaster opgetrokken circa 1842 en vergroot in 1881. De bepleistering is van latere datum.

Boerenarbeiderswoning van anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak. Bepleisterde en witbeschilderde voorgevel met imitatievoegen en sierpleister, grijze plint. Begane grond met segmentboogvormige muuropeningen met versierde ontlastingsbogen benadrukte sluitsteen. Op verdieping rechthoekige muuropeningen met geprofileerde omlijstingen. Nieuw schrijnwerk naar oud model. Rechts steekt een rondbogige gevelkapelletje. Op de hoek rechts duimen van een verdwenen hek.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Markegem, 1842/1, 1881/18.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien