Betonnen hangbrug Vierfrontenbrug

Beschrijving

"4-frontenbrug". Betonnen hangbrug over de oude bedding van de Leie, die de grens met Zulte en Oost-Vlaanderen vormt. De brug speelt een belangrijke rol in beide wereldoorlogen. Wordt voor het eerst aangelegd in 1912-1913 als ijzeren brug en in 1914 door het Belgische leger en in 1918 door de Duitse troepen opgeblazen. Aan beide zijden leidt een arduinen trap met buisleuning naar de vroegere bedding van de rivier.

• BOSSU J. 1990: Herstelling van Oeselgems kerk na de oorlog 1914 – 1918, De Roede van Tielt, XXI.3, 162.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien

Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze brug gedynamiteerd.