Herberg De Paling

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg De Paling

Beschrijving

Deinzestraat nr. 59 op de hoek met de Heuvelhoekstraat. Vroegere herberg z.g. "De Paling". Lage verankerde baksteenbouw, volgens kadaster opgetrokken ca. 1896, bij de heraanleg van de straat. De afgeronde hoek dateert van een verbouwing ca. 1939. Witbeschilderde baksteenbouw onder pannen schilddaken.

KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Oeselgem, 1896/3, 1939/6.
TAELMAN L., De roede van Tielt. Als straten gaan... praten., 2005, p. 111.

Bron     : Van Vlaenderen P. & Vranckx M. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Dentergem, Deelgemeenten Markegem, Oeselgem en Wakken, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL32, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Van Vlaenderen, Patricia, Vranckx, Martien