Samenstel van dorpswoningen en magazijn

Beschrijving

Samenstel van twee dubbelhuizen met tussen beide een magazijn, gelegen op de hoek met de Heuvelhoekstraat. Links van nummer 52 vertrekt een voetweg naar de Palingstraat. Volgens kadastergegevens is in eerste instantie het magazijn opgetrokken circa 1920. Beide woningen zijn tegelijkertijd opgetrokken circa 1925.

Lijstgevels van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Rode baksteenbouw met banden, kordonlijsten en tandfries in gele baksteen. Gecementeerde plint met sierpleister. Segmentboogvormige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk (enkel voordeur van nummer 54 is bewaard). Magazijn met opgehangen poort opgetrokken in verankerde, bruinrode baksteen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Oeselgem, 1920/8, 1925/12.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien