Hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen rond een begraasd erf. Staat op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1846). Toegankelijk via een metalen hekken geflankeerd door twee linden. Woonhuis met 19de-eeuws uitzicht maar waarschijnlijk met oudere kern, verankerde baksteenbouw onder zadeldak (mechanische pannen). Bakstenen voorgevel boven grijze, bepleisterde plint. In de linker- en rechtertravee een opkamer, links boven een beluikte kelderopening. Segmentboogvormige muuropeningen, vensters met grote roedeverdeling en bewaard schrijnwerk. Rechterzijgevel witbepleisterd, gedeeltelijk met imitatievoegen.

Bron     : Van Vlaenderen P. & Vranckx M. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Dentergem, Deelgemeenten Markegem, Oeselgem en Wakken, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL32, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Van Vlaenderen, Patricia, Vranckx, Martien
Datum  :