Beschrijving

Achterin gelegen voormalige hoeve, heden in gebruik als café, de naam " 't Hoveke" is wellicht niet historisch. Op de Ferrariskaart (1770-1778) staat hier een site weergegeven. Losstaande bestanddelen, gerenoveerd en opgeknapt, toegankelijk via een grinten oprit. Langgestrekt woonhuis bestaande uit drie naast elkaar gelegen volumes respectievelijk onder mansarde- en zadeldaken (mechanische pannnen) met verschillende nokhoogte.

Lichtgeelbeschilderde, verankerde baksteenbouw met voorliggende stoep. Vernieuwd schrijnwerk naar oud model, beluike vensters, onder meer met grote roeden.

• DESMET J., Over café's gesproken. Een overzicht van Wakkense aubergen, herbergen, taveernen, café-huysen, geneverhuysen, kantijnen, kroegen door de eeuwen heen, Wakken, 1982, p. 109.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien