erfgoedobject

Landbouwbedrijf met winkel en opslagruimte Ten Hecke

bouwkundig element
ID
84512
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/84512

Juridische gevolgen

Beschrijving

Landbouwbedrijf (fruitteelt) met winkel en opslagruimte, "TEN HECKE", zie houten naambord, oorspronkelijk een kippenkwekerij. Het magazijngedeelte in het midden dateert volgens kadastergegevens van circa 1928, het linkerdeel en het woonhuis zijn circa 1933 toegevoegd. Baksteenbouw onder zadeldaken bedekt met bitumen. Dubbelhuis van twee bouwlagen met roodbakstenen gevel afgewisseld met gele baksteen voor de aflijning van de traveenissen en fries onder de dakgoot. Contrasterende plint in arduin en met bossage. Aanleunende winkel- en opslagruimte, verankerde baksteenbouw met segmentboogvensters.

Links en rechts van de bebouwing bevinden zich de boomgaarden omgeven met een hulsthaag.

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Wakken, 1928/11, 1933/14.

Bron: VAN VLAENDEREN P. & VRANCKX M. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Dentergem, Deelgemeenten Markegem, Oeselgem en Wakken, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL32, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Landbouwbedrijf met winkel en opslagruimte Ten Hecke [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/84512 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.