Sint-Antoniuskapel op de hoek met de Sint-Antoniusstraat. Op het Primitief Kadasterplan (circa 1830) staat hier bebouwing aangeduid, bij het kadaster is er pas sprake van een kapel vanaf 1876. De huidige kapel zou dateren van 1919.
Kapel met driezijdig koor onder leien zadeldak. Bepleisterde en witbeschilderde gevels. Terracottakleurige beschildering voor de plint, lijst onder de dakgoot, de aflijning van de trapgevel en bovenlicht van de deur. Voorgevel met imitatievoegen en bekronend smeedijzeren kruis. Dubbele (gerecupereerde) vleugeldeur, bovenlicht met sierlijk smeedijzeren traliewerk en opschrift "H. ANTONIUS / BVO". Blinde zijgevel met opschrift "VERBODEN AAN TE / PLAKKEN" waarschijnlijk aangebracht tijdens het interbellum.
Sober interieur met lichtblauwbeschilderde bepleisterde muren. Spits- tongewelf, in het koor steunend op kraagstenen.
DESMET J., De roede van Tielt. Als straten gaan...praten, 2005, p. 263.
DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Gemeente Wakken, s.l., s.d., nr. 3.
Bron: VAN VLAENDEREN P. & VRANCKX M. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Dentergem, Deelgemeenten Markegem, Oeselgem en Wakken, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL32, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)