Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Vestiging, sedert het eind van de 19de eeuw van de textielfabriek van Jules Derveaux, zie bestellingen van houten weefgetouwen in 1897. Het kadaster vermeldt in 1911 de oprichting van nieuwe gebouwen voor een stoomweverij. De gebouwen zijn heden ingenomen door een leverancier van brandstoffen.
Bakstenen fabriekspand met witbeschilderde gevel van het voorgebouw aan de straatkant. Daarachter een zevenbeukig atelier onder zaagdaken (mechanische pannen).
DESMET J., Het factuurboek van François Vanpoucke, in De Roede van Tielt, jg. 37, nr. 2, 2006, p. 74.
Bron: VAN VLAENDEREN P. & VRANCKX M. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Dentergem, Deelgemeenten Markegem, Oeselgem en Wakken, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL32, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Bakstenen fabriekspand met daarachter atelier [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/84520 (geraadpleegd op ).