Gekoppelde arbeiderswoningen

Beschrijving

Twee achter elkaar gelegen koppelwoningen, volgens kadastergegevens van circa 1948. Arbeiderswoningen gebouwd in opdracht van de houtzagerij "Vennootschap Georges en Omer Van Keirsbilck en cie". Evenwijdig met de straat maar met de ingang aan de zijkant. Lage huizen onder zadeldaken (mechanische pannen) met gecementeerde gevels. Plinten bekleed met houten, beschilderde latten. Gedeeltelijk bewaard schrijnwerk, vensters met blokramen en luiken (zie nummer 4). Brede dakranden steunend op ijzeren dragers en doorbroken door dakvensters.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Wakken, 1948/9.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien