• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Bebouwing deel Markt en Duivenstraat

Beschrijving

Rijhuis met drie traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak (Vlaamse pannen). Gecementeerde lijstgevel uit de 19de eeuw. Horizontaliserende ordonnantie door middel van smal balkon over de hele gevelbreedte voorzien van gietijzeren hek en doorlopende lekdrempels der bovenvensters. Verdiepte middentravee met deurvenster op bel-etage bekroond door casement. Steekboogvormige omlijste muuropeningen. Begane grond met rechterdoorgang naar de Duivenstraat, verbouwde linkertravee.

Aanbouw haaks tegen achtergevel.

Auteurs : Eeman, Michèle, d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea