Winkelhuis, volgens het kadaster in twee fasen tot stand gekomen. Eerst wordt circa 1913 het rechterdeel opgetrokken ter vervanging van een ouder pand. Een oude foto (begin van de 20ste eeuw) toont de gevel van het rechterdeel zoals het vandaag nog altijd bestaat. Wordt in een publicatie van 1902 vermeld als "Matrassenslagerij en wollekammerij". Links ervan staat een burgerhuis met drie bouwlagen, drie traveeën en een sobere, 19de-eeuwse lijstgevel. In 1921 worden beide panden samengevoegd en krijgt het linkerdeel een gelijkaardig gevelparement als rechts. Mogelijk is een oudere kern bewaard.
Breed rijhuis van twee bouwlagen en vier/vijf traveeën onder zadeldak (mechanische pannen). Gevel bekleed met witte geglazuurde bakstenen en gebruik van groen voor de doorlopende banden, strekken en friezen. Arduinen plint en cordons. Begane grond met bewaarde winkelpui, portiek met op de vloer cementtegels met opschrift "WELKOM", deur met geëtst glas met vaasmotief en opschrift "O. NAERT CLAUS". Voorts segmentboogvormige muuropeningen, monumentale inrijpoort met opvallend schrijnwerk en arduinen schamppalen. Kroonlijst op klossen.
DESMET J., Wakken in oude prentkaarten, deel 2, 1981, nr. 20.
Bron: VAN VLAENDEREN P. & VRANCKX M. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Dentergem, Deelgemeenten Markegem, Oeselgem en Wakken, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL32, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)