erfgoedobject

Burgerhuis met garage

bouwkundig element
ID
84558
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/84558

Juridische gevolgen

Beschrijving

Burgerhuis met garage volgens het kadaster gebouwd circa 1936. Baksteenbouw van twee bouwlagen en drie/twee traveeën onder zadeldak (mechanische pannen). Lijstgevel met gebruik van verschillende soorten baksteen, geel voor de begane grond, bruin voor de verdieping. Bepleisterde plint met imitatievoegen. Horizontalisme door de aflijnende lijst boven de begane grond en bij de vensters op de verdieping. Deur en vensters op de begane grond liggen ietwat verzonken en hebben een geprofileerde, bakstenen omlijsting. Vensters op de verdieping zijn voorzien van blokramen. Gedeeltelijk bewaard schrijnwerk met karakteristieke roedeverdeling. Links een lagere poorttravee.

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Wakken, 1936/13.

Bron: VAN VLAENDEREN P. & VRANCKX M. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Dentergem, Deelgemeenten Markegem, Oeselgem en Wakken, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL32, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Burgerhuis met garage [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/84558 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.