Herenhuis

Beschrijving

Halfvrijstaand herenhuis volgens het kadaster opgetrokken circa 1866 ter vervanging van een ouder pand. Op een prentkaart van 1904 oorspronkelijk met witbepleisterde gevel. In die tijd was hier een wagenmakerij gevestigd. Verankerde, bruinbakstenen dubbelhuis onder pannen zadeldak. Lijstgevel met horizontale geleding, zie imitatievoegen, lijsten en cordons en eenvoudige, getoogde muuropeningen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Wakken, 1866/6.
  • DESMET J., Over café's gesproken. Een overzicht van Wakkense aubergen, herbergen, taveernen, café-huysen, geneverhuysen, kantijnen, kroegen door de eeuwen heen, Wakken, 1982, p. 91.
  • DESMET J., Het factuurboek van François Vanpoucke, in De Roede van Tielt, jaargang 37, nummer 2, 2006, p. 58.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien