• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Rijhuis van twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Staat aangeduid op het Primitief Kadasterplan (circa 1830). Eventueel de locatie van het café "De Biervoerder", het kadaster vermeldt in 1908 een brouwer als eigenaar. Op een postkaart uit de jaren 1920 heeft het huis een eenvoudige, onversierde 19de-eeuwse lijstgevel met cordon, eventueel een oudere kern. Verankerd enkelhuis met vier traveeën, oorspronkelijk ook op de begane grond zie bouwsporen en sluitstenen. Grijze bepleistering met imitatievoegen, hoekketting en sluitstenen aangebracht tijdens het interbellum.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Wakken, 1908/10.
  • DESMET J., Wakken in oude prentkaarten, deel 2, 1981, nr. 15.