Halfvrijstaand burgerhuis

Beschrijving

Halfvrijstaand burgerhuis, sedert 1970 in gebruik als café, " 't Molenhof" omwille van de ligging tegenover de molen. Volgens de bouwaanvraag en kadastergegevens gebouwd circa 1923. Verankerde bruine baksteenbouw onder zadeldak (kunstleien). Dubbelhuis van twee bouwlagen en vier traveeën, bepleisterde en lichtblauw beschilderde lijstgevel boven een arduinen plint. Imitatievoegen op de begane grond, arduinen kordons en modillons onder de dakgoot. Segmentboogopeningen met geprofileerde omlijstingen. Bewaard schrijnwerk, doch niet bij de deur. Laatstgenoemde met buitentrapje en voetenschraper.

• Gemeentelijk archief Dentergem, Bouwvergunningen, nr. 1923/1789.
  • Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Wakken, 1923/6.
  • DESMET J., Over café's gesproken. Een overzicht van Wakkense aubergen, herbergen, taveernen, café-huysen, geneverhuysen, kantijnen, kroegen door de eeuwen heen, Wakken, 1982, p. 89.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien