Burgerhuis uit de jaren 1920

Beschrijving

Rijwoning uit de jaren 1920. Enkelhuis van twee bouwlagen onder gemansardeerd zadeldak (mechanische pannen). Gevel in rode en gele baksteen gecombineerd met witte pleister boven de begane grond en onder de kroonlijsten op klossen. Vleugeldeur onder portiek en met arduinen buitentrapje, vloertje met cementtegels met bloemmotief, fraai schrijnwerk en waaiervormig bovenlicht met glas-in-loodinvulling. Uitgewerkte rechtertravee met op de begane grond een bow window bovenaan versierd met guirlandes. Op de verdieping deurvenster met halfrond terras met smeedijzeren balustrade. Dakvenster geflankeerd door hoger opgaande pijlers bekroond met bollen.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien