Dorpswoning met stoomvlaszwingelarij

Beschrijving

Halfvrijstaand woonhuis aan de straatkant met bijhorende, voormalige stoomvlaszwingelarij nu gedeeltelijk ingenomen door een bedrijf en garages. De stoomvlaszwingelarij gaat volgens het kadaster terug tot ca. 1867 en kent in de loop van de 19de en begin van de 20ste eeuw verschillende uitbreidingen en verbouwingen. Verankerde baksteenbouw met witbepleisterde voorgevel.

Achteraan bevindt zich de bakstenen schouw van de vroegere fabriek. Baksteenbouw met ronde schacht op een vierkante sokkel, opengewerkt met blinde rondboognissen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Wakken, 1867/1.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien