Villa

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa met vlasschuur

Beschrijving

Vrijstaande woning uit het interbellum gelegen in een ruime tuin. Dubbelhuis in rode baksteen onder schilddaken (mechanische pannen) en boven een gecementeerde plint. L-vormige plattegrond met aan de voorzijde oplopende erker en in de oksel een uitgebouwde deurtravee. Rechthoekige muuropeningen onder lateien in granito, bewaard schrijnwerk met mooie roedeverdeling in de bovenlichten. Achterin gelegen, oudere (19de-eeuwse?) stal en schuur.

Rechts van het huis leidt een oprit naar een voormalige vlasschuur uit de eerste helft van de 20ste eeuw.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien

De vlasschuur uit de eerste helft van de 20ste eeuw, is niet langer bewaard.