Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

Beschrijving

Als dank voor het inlossen van een belofte opgericht in 1927 door de familie Cluyse. In 1999 gerestaureerd.

Bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond onder zadeldak (zwarte, mechanische pannen) met voorliggend grasveldje. Straatgevel in rode baksteen, topgevel onder arduinen dekplaten bekroond met dito kruis. Portaal met spitsboogopening onder druiplijst, dubbele vleugeldeur en boogveld versierd met geometrisch metselwerk, daarboven blanco gevelsteen. Zij- en achtergevels in bruine baksteen, rode baksteen voor de omlijsting van de spitsboogvensters en de tandlijst onder de dakrand. Vlakke achtergevel met ingemetseld kruis.

Interieur. Witbepleisterde muren en tongewelf .

• DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Gemeente Wakken, s.l., s.d., nr. 14.