Teksten van De Steengatbrug over de Mandel

De Steengatbrug over de Mandel ()

Brug over de Mandel, "De Steengatbrug".
Rechte brug met vlakke overwelving, vermoedelijk daterend uit het interbellum. Betonnen balustrade steunend op bakstenen pijlers en geflankeerd door bakstenen zijstukken onder betonnen dekplaat. Kasseien wegdek.

• Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen, Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Dentergem, Deelgemeenten Markegem, Oeselgem en Wakken, Brussel, 2007, p. 231.

Auteurs:  Santy, Pieter; Devooght, Kristien

Brug over de Mandel met gekasseid wegdek,  "De Steengatbrug". Rechte brug met vlakke overwelving, waarschijnlijk daterend uit het interbellum. Betonnen balustrade steunend op bakstenen pijlers en geflankeerd door bakstenen zijstukken onder betonnen dekplaat.

• DESMET J., Over café's gesproken. Een overzicht van Wakkense aubergen, herbergen, taveernen, café-huysen, geneverhuysen, kantijnen, kroegen door de eeuwen heen, Wakken, 1982, p. 98.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien