Gemeenteschool en klooster

Beschrijving

Gemeenteschool en voormalig klooster. Voortuintje afgezet met bakstenen muurtje en palmhaag. Eenheidsbebouwing: lage klasvleugel van zeven traveeën + een enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), naar ontwerp van architect O. Moerman (Poperinge), uit het begin van de jaren 1920. Rode baksteenbouw; gebruik van arduin voor sokkel en sierelementen. Typerend deur- en vensterrisaliet (rechts), uitlopend op tuitgevels; rechthoekige muurvakken; rechthoekige vensters licht verdiept in korfboogomlijstingen. Korf- en rondboogdeuren. Vernieuwde beglazing.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine