Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

• is aangeduid als beschermd monument Hoekhuis

Beschrijving

Oorpsronkelijk één geheel, hoekhuis met de Repenstraat. Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nummer 28 Vlaamse pannen), met kern uit midden 17de eeuw, doch aangepaste gevelordonnantie uit eind 18de- begin 19de eeuw. Bakstenen lijstgevel op kalkstenen plint. Geprofileerde mergelstenen kroonlijst op ojiefvormige consoles. Kalkstenen hoekband aan de linkerzijde. Thans rechthoekige muuropeningen in vlakke kalkstenen omlijsting.

Verankerde linker zijgevel met aandak en muurvlechtingen. Rechthoekige venster in een kalkstenen omlijsting met duimen.

Haaks bijgebouw aan de Repenstraat van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Kroonlijst confer voorgevel; gesmeed ijzeren muurankers met krullen. Kalkstenen bolkozijn (begin 18de eeuw) met tralies en duimen.