Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand

Beschrijving

Gelegen achter gekasseid pad en omgeven door aanplantingen. Volgens kadastergegevens gebouwd in 1889 naast een nu verdwenen huis, bezit van notaris Vanderschot. Plintsteen in de linker zijgevel met inscriptie "uw glimlach doet het/ notaris Vanderschot De Bont".

Neogotische wegkapel van rode bakstenen op arduinen plint onder leien zadeldakje. Rank kapelletje van één travee met driezijdige blinde sluiting. Gevels afgelijnd door bakstenen tandlijst en door smalle steunberen. Hoge voorpuntgevel met spitsboogdeur. Ontpleisterde geveltop voorheen met geschilderd opschrift. Dakoverstek aanzettend op decoratief uitgesneden houten consoles en met vernieuwde windborden. Een klein spitsboogvenstertje in beide zijgevels.

Interieur. Behouden meerkleurige tegelvloer met neogotische motieven en bijpassende afboording. Houten altaar met neogotische beschildering en gepolychromeerd beeld van Heilige Maria met Kind.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena