Winkelhuis met café

Beschrijving

Breed rijhuis naar verluidt gebouwd omstreeks 1930 door Maurice Van den Abeele. Ook volgens mondelinge overlevering aanvankelijk winkel met café van een loodgieter en fietsenmaker, nadien woning met winkel (tot 1985).

Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien). Lijstgevel met een aantal kenmerken eigen aan de bouwperiode. Oranjekleurige baksteen met horizontale banden in typisch metselverband (afwisselend staand en liggend). Rechthoekige muuropeningen met typische afgeschuinde bovenhoeken, benadrukt door hoek- en sluitstenen. Origineel schrijnwerk, met kleine roedeverdeling en gekleurd gestructureerd glas in de bovenlichten. Brede benedenvensters met schuiframen. Smalle deuropening met binnenportaal met drie deuren herinnerend aan diverse vroegere functies.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena