Slagerswinkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Slagerswinkel

Beschrijving

Rijhuis met voormalige slagerswinkel, recent gewijzigd tot meergezinswoning. Winkelhuis van twee bouwlagen onder pseudomansardedak met liggende dakkapel en rechts aanleunende poorttravee onder plat dak, volgens de kadastergegevens gebouwd door beenhouwer J. Raemdonck in 1934.

Voorgevel van gele baksteen met verwerking van witte tegels aan het winkelvenster. Voorts gebruik van lichtgroene tegels zowel ter markering van horizontale als verticale accenten van de gevel, namelijk ter bekleding van de hoger opgaande penant naast de winkeldeur, van de uitspringende lijst in het verlegde van de deurluifel, van de gedeeltelijke puilijst en onderrand van het balkonnetje, op de penanten ter hoogte van de bovenvensters. Verticaal sterk gemarkeerde deurtravee met rond balkonnetje onder een hoog opgaand balkvormig volume met vlaggenmast.

Oorspronkelijk schrijnwerk, vooral met horizontale verdeling in het deurlicht en de bovenvensters.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena