Publieke waterpomp

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Publieke waterpomp

Beschrijving

Publieke armwaterpomp opgesteld aan een breder gedeelte van de straat voor woning nummer 55. Groen geschilderde armwaterpomp voorzien van een achthoekige schacht versierd met panelen en reliëfdecoratie op de bredere geprofileerde voet en afdekking. Met vier bouten op de hoeken bevestigd op grondplaat. Voorzien van bolornament ter bekroning en als beëindiging van de omgebogen arm. Deels leesbaar opschrift op de voorzijde "…./ Anvers", wellicht verwijzend naar de producent. Tijdstip van plaatsing: vermoedelijk eind 19de of begin 20ste eeuw.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena