erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
84800
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/84800

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Burgerhuis volgens kadasterarchief een in 1878 vergrote woning waarvan de voorgevel in de 20ste eeuw meerdere aanpassingen onderging. Dubbelhuis van twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Lijstgevel met dubbelhuisopstand afgelijnd door een gewitte houten kroonlijst op eenvoudige modillons. Behouden neoclassicistische hoge hardstenen deuromlijsting met pilasters op neuten en afgedekt door een kroonlijst. Boven de deur een in de eerste helft van de 20ste eeuw toegevoegde gewitte houten erker met paneeldecoratie en kleine roedeverdeling in de bovenlichten. Verstoorde gevelordonnantie door gewijzigde vensteropeningen en een in de tweede helft van de 20ste eeuw aangebracht wit gevelparement.


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Bogaert, Chris, Duchêne, Helena, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/84800 (Geraadpleegd op )