• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen teruggaand op een minstens sinds 1828 bestaande hoeve (zie primitief kadasterplan), doch volgens huidig voorkomen wellicht begin 20ste eeuw gerenoveerd en uitgebreid. Achterin gelegen laag boerenhuis onder pannen zadeldak. Gecementeerde voorgevel met sierbanden en plint in imitatie breuksteen; voorzien van ankers met lange schieter en afgelijnd door houten kroonlijst op modillons. Aan de straat ingeplante hoge dwarsschuur onder pannen zadeldak met geïncorporeerde stallen en wagenhuis. Verankerde baksteenbouw met groen geschilderde poorten, deuren, luiken en lateien. Erfgevel onder brede geknikte dakoverstek op houten schoren en afgewerkt met golvend uitgesneden houten dakrand. Enkelvoudig bakhuis met bewaarde oven op het achtererf.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena