Ensemble van winkelhuis en burgerhuizen

Beschrijving

Ensemble gevormd door een winkelhuis en vier rijhuizen in eenheidsbebouwing daterend van 1934-1935. Twee bouwlagen tellend en alternerend van drie en twee traveeën breed, onder een doorlopend pannen zadeldak. Boven de bredere venstertravee met trapezoïdale erker verhoogd met dakvenster. Oranjekleurige baksteenbouw met knipvoegen met verwerking van bruine baksteen in staand verband (banden, erker) of ander decoratief metselverband (zie plint). Nog typisch voor de bouwperiode zijn de afgeschuinde bovenhoeken van benedenvensters en deuren evenals het gebruik van gestructureerd glas in de bovenlichten. Nummer 2 en 8 met oorspronkelijke deur. Nummer 2 met originele inrichting van kleermakerswinkel (toog, wandrekken, etalage).

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena

Aanvullende informatie

Burgerhuis met huisnummer 6, oorspronkelijk deel van het ensemble van rijhuizen in eenheidsbebouwing, werd verbouwd.

Auteurs: Jacobs, Els