Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villa in baksteenbouw van twee bouwlagen onder snijdende leien zadeldaken, gebouwd in 1931 door de familie Van Geyte-Moens (volgens kadasterarchief). Voorgevel met art-deco-kenmerken voornamelijk herkenbaar in de vormgeving van hardstenen en gecementeerde elementen zoals van de plint, deurportiek, erkerconsole en bekroning van het dakvenster. Ook typerend is de geometrische tracering in de bovenlichten van de schuiframen met verschillend gekleurd gestructureerd of gevlamd glas. Ook het afdak van de deurportiek is met dergelijk glaswerk bovenaan afgewerkt.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena