Herinneringskruis

Beschrijving

Herinneringskruis aan de gesneuvelde Amerikaanse vliegenier Floyd Chesmore, neergestort tijdens de Tweede Wereldoorlog in een bommenwerper te Moerzeke-Kastel. Betonnen kruis op vierkant voetstuk geplaatst in zijn voortuin door Alois Van Duysen, die het slachtoffer aantrof in de Scheldepolders. Kruis voorzien van volgend opschrift: "Hier / sneuvelde / Floyd H. Chesmore / 1LT 325BOMB SC 92BOMB GP (H) / Montana / Mar 2 1944". Opgesteld naast de in 1960 door A. Van Duysen opgegraven Wright Cyclone stermotor afkomstig van het neergestorte B 17 vliegtuig, vergezeld van infobord.

• DE DECKER C. – ROBA J.-L., ’40-’45 boven Schelde, Dender en Durme vijf jaar luchtoorlog boven de arrondissementen Aalst en Dendermonde, Erpe, 1996, p. 166-172.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena