Parochiale lagere jongensschool

Beschrijving

Voormalige parochiale lagere jongensschool, nu Chirolokaal, opgericht in opdracht van E.H. Moens circa 1906. Gelegen achter de parochiekerk van Kwatrecht op de Brusselsesteenweg.

Haaks op de straat ingeplant schoolgebouw van tien traveeën, aanvankelijk met drie klaslokalen onder zadeldak (leien). Gevel geleed door rechthoekige traveenissen met verankerde lisenen en muizentand. Gevel uitziend op de speelplaats voorzien van grote getoogde vensters met kleine roedeverdeling onder bakstenen ontlastingsboog in contrasterende kleur, aan de veldzijde volledig blind met vijf traveenissen. Lagere jongere aanbouw tegen de rechterzijpuntgevel.

• VAN HEDEN R., Van Quaet-Atrecht tot Kwatrecht, 2000, Kwatrecht, p. 150-157.