Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis van het dubbelhuistype, gelegen op de hoek met de Hernerweg. Neoclassicistisch, bakstenen gebouw uit het midden van de 19de eeuw, drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Plint met hardstenen afwerking; middenrisaliet en hoekpilasters. Vensters met strekse lateien en hardstenen lekdrempels, kordon vormend op de bovenverdieping. Rechthoekige deur in een hardstenen omlijsting met druiplijst en neuten; oorspronkelijk houtwerk.

Bijgebouwtje van één travéé en een bouwlaag onder schilddak tegen de linkerzijgevel, voorzien van een rechthoekige deur in een hardstenen omlijsting met oorspronkelijk houtwerk; een gelijkaardig bijgebouwtje tegen de rechterzijgevel gaat thans schuil achter een recenter haaks gebouw.