Gemeente Wetteren
Deelgemeente Wetteren

• Inventarisatie Wetteren (geografische inventarisatie: 01-07-2002 - 30-09-2003).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Typologieburgerhuizen
Stijlmodernisme

Beschrijving

Burgerhuis uit het interbellum met kleine voortuin, oorspronkelijke afsluiting verdwenen. Modernistische vormgeving aansluitend bij het functionalisme van de interbellumarchitectuur, later licht aangepast. Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een plat dak. Geel bakstenen parement met horizontale voegen, plint afgewerkt met zwarte tegels. Rechthoekige muuropeningen. Overluifelde rechthoekige deur in de linker travee, voorzien van decoratief ijzerwerk met glas. Rechts naast de deur smal venstertje met kleurrijk glas in lood met geometrisch patroon. Brede venstertravee met een erker over twee verdiepingen, oorspronkelijk met bekronend balkon voor deurvenster van derde verdieping. Brede dakoverstek.

• UYTTENDAELE R. - CLINCKSPOOR J. - DE MOL D., Wetteren fotoarchief 1860 - 1962, Wetteren, 1985, p. 162.

Bron: Bogaert C., Duchêne H., Lanclus K. & Verbeeck M. s.d.: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Dendermonde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Duchêne, Helena & Verbeeck, Mieke