Burgerhuis

inventaris bouwkundig erfgoed \ bouwkundig relict

Locatie

Provincie Oost-Vlaanderen
Gemeente Wetteren
Deelgemeente Wetteren
Straat Jozef Buyssestraat
Locatie Jozef Buyssestraat 36, Wetteren (Oost-Vlaanderen)
Status Bewaard

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Adrescontrole Wetteren (adrescontroles: 01-05-2008 - 01-05-2008).
  • Inventarisatie Wetteren (geografische inventarisatie: 01-07-2002 - 30-09-2003).

Juridische gevolgen

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Deze vaststelling is geldig sinds 20-09-2010.

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Burgerhuis in modernistische stijl naar ontwerp van architect Roger Van Den Branden (Wetteren) en uitgevoerd door aannemer Leon Bontinck (Wetteren), cf. gevelstenen in de plint. Woonhuis van twee bouwlagen met mansardeverdieping in een decoratieve baksteenarchitectuur, aansluitend bij het modernisme. Samenspel van twee volumes. Geel bakstenen parement met dieperliggende horizontale voegen. Dieperliggende deur met flankerende afgeronde zijlichten. Rechter travee met ladderraam van het trappenhuis, met kleurrijk glas-in-loodraam met geometrisch motief, in omlijsting van bruine geglazuurde tegels en voorzien van typische vlaggenmast. Op beide bouwlagen gelijkaardig breed rechthoekig venster, afgerond, en op de verdieping met deurvenster uitgevend op het balkon met ijzeren leuning.

Bron: Bogaert C., Duchêne H., Lanclus K. & Verbeeck M. s.d.: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Dendermonde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Duchêne, Helena & Verbeeck, Mieke

Datum tekst: 2003

Relaties

Geen afbeelding beschikbaar

maakt deel uit van Jozef Buyssestraat

Jozef Buyssestraat (Wetteren)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.