erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
84947
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/84947

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 20-09-2010

Beschrijving

Burgerhuis in modernistische stijl naar ontwerp van architect Roger Van Den Branden (Wetteren) en uitgevoerd door aannemer Leon Bontinck (Wetteren), confer gevelstenen in de plint. Woonhuis van twee bouwlagen met mansardeverdieping in een decoratieve baksteenarchitectuur, aansluitend bij het modernisme. Samenspel van twee volumes. Geel bakstenen parement met dieperliggende horizontale voegen. Dieperliggende deur met flankerende afgeronde zijlichten. Rechter travee met ladderraam van het trappenhuis, met kleurrijk glas-in-loodraam met geometrisch motief, in omlijsting van bruine geglazuurde tegels en voorzien van typische vlaggenmast. Op beide bouwlagen gelijkaardig breed rechthoekig venster, afgerond, en op de verdieping met deurvenster uitgevend op het balkon met ijzeren leuning.


Bron     : Bogaert C., Duchêne H., Lanclus K. & Verbeeck M. s.d.: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Dendermonde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke
Datum  : 2003


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/84947 (Geraadpleegd op 15-06-2021)