Pastorie van de parochie Heilige Theresia van het Kind Jezus

Beschrijving

Pastorie van de parochie Heilige Theresia van het Kind Jezus in de wijk Overbeke, ingeplant op straathoek tussen Kapellewegel en Bovenboekakker.

Door toedoen van deken C. Noterman werd in de arbeidersbuurt van Overbeke en met financiële hulp van weldoeners uit de gemeente een nieuwe parochie opgericht en een nieuwe parochiekerk gewijd aan de Heilige Theresia van het Kind Jezus in 1929 aan de Gentsesteenweg gebouwd. Plan van pastorie goedgekeurd in april 1931; aanbesteding in mei 1931 en bouwwerken toegewezen aan Th. De Cock (Wetteren); voltooid op 1 maart 1932.

Ruim gebouw van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (leien). Rood bakstenen lijstgevel op arduinen plint, verwerking van arduinen banden ter hoogte der onderdorpels en gele baksteentjes ter hoogte der bovendorpels. Twee rechter traveeën uitgewerkt als vooruitspringend risaliet met puntgevel. Rechthoekige T-ramen met behouden schrijnwerk, roedeverdeling in bovenlicht, arduinen latei. Rechthoekige bewaarde deur.

• UYTTENDAELE R., Wetteren 1900-1952. Kroniek van een gemeente, Wetteren, 1993, p. 310-312.
  • VAN BEVER K., Overbeke door de jaren heen, s.d., s.l., p. 18.