Café met linde

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Linde bij café

Beschrijving

Café "De Noteloze Notelaar" uit de tweede helft van de 19de eeuw, gelegen op straathoek van Lange Wegel met Warandestraat en grenzend aan het als landschap beschermde duingebied "De Blakken - Speelbos". Op het terras staat een linde.

Merkwaardige linde, zilverlinde(?) geënt op stam, voortgaande op de stamomtrek opklimmend tot het begin van de 20ste eeuw; mogelijk afgebeeld op prentbriefkaart van rond 1910.

Linde staat op terras van café, een laagbouw van aanvankelijk zes, nu vier traveeën breed onder een vernieuwd pannen zadeldak, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1871 door advocaat Joseph Auguste Buysse uit Gent.

• UYTTENDAELE R. - CLINCKSPOOR J. - DE MOL D., Wetteren fotoarchief 1860 - 1962, Wetteren, 1985, p. 223.

Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke