Beschrijving

Klein gesloten hoevetje (hoek Lorreinestraat) met sterk verbouwde, witgeschilderde bakstenen gebouwen, gegroepeerd rondom een geplaveide binnenplaats. Rechthoekige inrijpoort in de Lorreinestraat. Aan de straatkant, boerenburgerhuis van het dubbelhuistype met één bouwlaag van vier traveeën onder mansardedak (nok parallel met de straat, Vlaamse pannen) op houten daklijstbalkjes, uit het laatste kwart van de 18de eeuw.

Bakstenen gebouw met lelie-ankers. Gepleisterde en beschilderde straatgevel met rechthoekige muuropeningen in geschilderde, hardstenen vlakke omlijsting, arduinen lekdrempels. Erfgevel met aanbouw onder lessenaarsdak uit de 19de eeuw. Voorheen behoorden de thans volledig verbouwde nummers 12 en 14 ook tot de hoeve (deel van het boerenhuis of dienstgebouwen in het verlengde ervan).

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle