Hoekhuis met de Kerkstraat gelegen tegenover het gemeentehuis, vormt qua bouwvolume een geheel met nummer 29.
De voormalige site van de bierbrouwerij van de erven van Maria Theresia Van Hoecke werd tussen 1858 en 1863 door gemeente aangekocht voor de bouw van een gemeentehuis. Omdat het terrein niet voldeed werd het na de verbreding van de Kerkstraat in 1872 terug openbaar verkocht. Huidige woning opgetrokken in het laatste kwart van de 19de eeuw in neoclassicistische stijl met verschillende handelszaken op de gelijkvloerse verdieping.
Beeldbepalend hoekpand van acht traveeën en drie bouwlagen onder afgewolfd kunstleien zadeldak. Oorspronkelijk gepleisterd en witgeschilderd gebouw. Horizontale gevelopbouw benadrukt door doorlopende vensterdorpels en aflijnende houten kroonlijst. Thans bovenverdieping ontpleisterd met uitzondering van de geprofileerde vensteromlijstingen met siersluitstenen op de tweede bouwlaag. Rechthoekige vensteropeningen met een aantal blinde vensters en deels behouden houtwerk. Volledig vernieuwde winkelpui.
UYTTENDAELE R. - CLINCKSPOOR J. - DE MOL D., Wetteren fotoarchief 1860 - 1962, Wetteren, 1985, p. 13-17.
VAN POUCKE T., Bouwhistorisch onderzoek gemeentehuis Wetteren, onuitgegeven verhandeling Postgraduaat Monumenten en Landschapszorg, 2000-2001, p. 2-8.
Bron: BOGAERT C., DUCHÊNE H., LANCLUS K. & VERBEECK M. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20n, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)