• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis van drie bouwlagen onder plat dak, volgens kadasterarchief gebouwd in 1934 voor handelsvertegenwoordiger Jan Baptist De Waele - Ommeslaeghe. Karakteristieke baksteenarchitectuur uit het interbellum met enkelhuisopstand, smalle deurtravee links en brede travee rechts met op begane grond garage. Geaccentueerde bovenbouw met gebogen erkervormig uitgebouwde travee over twee bouwlagen tussen lisenen. Metselwerk van gele baksteen met brede lintvoegen, gecombineerd met accenten in donkere bakstenen en zwart geglazuurde tegels. Rechthoekige muuropeningen, boven deur met geometrisch glas-in-loodraam.