erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID: 8502   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8502

Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Dubbelhuis met drie traveeën, drie verdiepingen en een zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Gecementeerde voorgevel met rechthoekige vensters, beluikt op de benedenverdieping en gevat in een geriemde omlijsting met neorocaillesluitsteen op bel-etage en bovenverdieping. Rechthoekige deur met metalen tracering in het bovenlicht. Opschrift: "Waterinckx-Haelterman / fabriek van stoven en jachten".


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N1 (A-G), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  : 1978


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8502 (Geraadpleegd op 28-10-2020)