Boerenarbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeidershuis

Beschrijving

Boerenarbeidershuisje op perceel grenzend aan de landwegel Kele. Volgens kadastergegevens in 1869 opgetrokken voor landbouwer Hyppoliet Van Durme en in 1897 aan noordoostzijde vergroot.

Lager dan de straat gelegen éénlaagse woning onder zadeldak in Vlaamse pannen met westelijke stalaanbouw onder lessenaarsdak in mechanische pannen, toegankelijk via tuinhekje. Gecementeerde en beschilderde gevel voorzien van imitatievoegen en afgeboord door een getrapte daklijst. Getoogde deur- en rechte beluikte vensteropeningen met vernieuwde ramen. Tegen stalletje geplaatste pomp en watervergaarbak. Verbouwde achtergevel.