erfgoedobject

Stadswoning

bouwkundig element
ID: 8504   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8504

Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Voorheen een rijhuis van vier traveeën en twee verdiepingen heden afgedekt met een mansardedak voorzien van twee dakkapellen. Muurvlechtingen aan de linkerzijgevel wijzend op een oudere kern. Voorgevel met granitoparement uit de 20ste eeuw. Plint van arduin. Rechthoekige bovenvensters met doorlopende lekdrempels. Hoofdgestel met cordon en kroonlijst op klossen. Houten winkelpuien op arduinen sokkel.


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N1 (A-G), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  : 1978


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Stadswoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8504 (Geraadpleegd op 28-10-2020)