Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkranskapel

Nieuwe wijkkapel in de parochie Christus Koning gebouwd en plechtig ingezegend op 15 augustus 1988.

Moderne kapel gelegen binnen grasperk met groenaanplantingen en toegankelijk via klinkerpad. Witgeschilderde baksteenbouw op bruinbakstenen plint onder leien zadeldak. Asymmetrische voorgevel bekroond door kruis, mijtervormig venster en rechte toegang gemarkeerd door houten portiek afgedekt door leien zadeldak. Rondboogvormige vensters in de zijgevels voorzien van glas in lood en figuratieve afbeelding van kruis. Interieur met gestileerd beeld van Maria met Kind, onder vlak houten plafond.

• Dekenij Wetteren, Liber Memorialis.

Bron     : Bogaert C., DuchĂȘne H., Lanclus K. & Verbeeck M. s.d.: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Dendermonde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  DuchĂȘne, Helena, Verbeeck, Mieke